maanantai 28. tammikuuta 2008

Ayutthaya

Sunnuntai-aamuna herasimme jo ennen puol 9, kavimme ostamassa aamupalaksi katukojusta banaaneja ja mandariineja(hyvia!!) ja kavelimme vahan syrjemmalle halvempaa taksia ajatellen. 70B:n hinnalla paasimme lopulta juna-asemalle, josta ostimme liput ayutthayaan. Jo aikasemmin ostamamme junaliput olisivat siis ensi yon junaan, joka lahtisi ayutthayasta 23.30. Matkaa Bangkokista olisi vain noin 1,5h/ 80km. Bangkokia vaan riitti ja riitti, varmaan tunnin verran sai juna puksuttaa ennen kun kerrostalot ja hokkelikylat loppuivat.. Juna-asemalla oli tietty parikin opasta neuvomassa oikealle luukulle, ja laiturille.

Lopulta Ayutthayassa ilma tuntui niin helpolta hengittaa.. Oli jo muutekin mukava paasta pois hektisesta BK:sta. Jatimme rinkat sailoon juna-asemalle, ja lahdimme kappailemaan ympari kaupunkia, ekana tietty syomaan.. Ayutthayan keskusta koostuu isosta saaresta keskella jokea, jonka yli paasi 3B hintaisella hassulla lautalla. Kaupunki on tunnettu vanhoista, n.1500-luvulta peraisin olevista raunioista, paatimme jarkyttavasta kuumuudesta huolimatta kavella katsomaan n. 1,5km paassa olevaa Wat phra Mahathat:ia.

Matkalla takaisin paadyimme jonkinlaisille markkinoille, josta loysimme jotain pinaattiletun ja pannukakun valista, joka paistettiin rasvassa, uitettiin chilikastikkeessa ja syotiin. Oli torkean hyvaa! Piti hakea viela lisaakin.. Illan tullen, varmaan kun paikallisia ei ollut, lauttakin maksoi jo 5B. Vastarannalla naimme n. 20 cm tuhatjalkaisen, ja juttelimme kolmen paikallisen naisen kanssa, saimme taas mandariineja! Loppuillan istuimme iltaa Thoy(?)-nimisen ukkelin GH:ssa, joimme pari Chang=olutta, ja tutustuimme Tsekkilaisiin Jacubiin jaMichaeliin. Thoy teki aika vasyneita taikatemppuja, mutta naurua riitti.. Ostin katukauppiaalta pussillisen paistettuja otokoita, siina oli toukkia, heinasirkkoja, pienia sammakoita ja jotain tunnistamattomia lentavia. Niihin laitettiin soijakastiketta ja chilia, ja pakko sanoa etta aika hyvia loppujen lopuksi! Sammakot maistuivat ihan paistetuilta muikuilta, ja toukat vahan kanalta..

Tulimme yojunalla Chiang Maihin, Ayutthayasta n. 12h junamatka. Kaupunki vaikuttaa tosi kivalta, ja huomenna paasee kallioille kiipeamaan!! Kirjoitan paremmalla ajalla taalta lisaa.

On taa vaan niin luksusta kun ruoka maksaa joka paikassa alle 1e, ja ihmiset on niin ystavallisia.. Ollaan syoty melkein pelkastaan ns. katukeittioista, ja hyvin on mahat kestanyt kaikilla. Terveisia Suomeen, alkaa hajotko pakkaseen!! ;)

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nuo ötökät kuulostaa kyllä karmivalta! Saatiin tänään Paulan kanssa varattua halvat lennot Ateenaan Timoo moikkaamaan huhtikuun lopulla. Nauttikaahan reissusta!

Anonyymi kirjoitti...

heh, ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa toi teidän retki tähän mennessä. usko pois että sielä on mukavampaa kuin duunissa:) no kerkeet sitten taas toukokuussa hajoilla..
t.Jaako

Patun äiti kirjoitti...

Päätin etten ihan jokaista sun juttua kommentoi, mutta nuo ÖTÖKÄT!!! Tiedän kyllä, että olet ennakkoluuloton ja kokeilunhaluinen, mutta ei kai sun kaikkea tarvi syödä, mitä näät... niistähän voi saada vaikka jonkun taudin!
Romeo ettii sua ja vinkuu sun huoneessa, ihmettelee varmaan, että onpa pitkä työpäivä. Ei kyllä varmaan tuu siellä työasiat mieleen.

Muista olla varovainen siellä kiipeilemässä. Pojille terkkuja!

Paula kirjoitti...

Moikka ja terkut suomesta!

Kiva lukea juttuja teidän reissuista ja ilmeisesti nälkään ei ole tarvinnut nääntyä ;)
Täällä on kaikki hyvin, eikä pakkastakaan ole kuin muutama aste..
Ei muutakun mukavat jatkot ja sano pojille moi!:)

p.s lähen tosiaan sunnuntaina annan luokse, jeejee!

Leena kirjoitti...

Heips täältä työn syrjästä. Toiset vaan raataa, mutta onneksi sinulla on ollut kivaa, tota syömistä kaikkine ötököineen vähän kammoksun, mutta hyvä kun sulla ei ole ennakkoluuloja. Katoin sunnuntaina ohjelmaa ihmisessä viihtyvistä "ötököistä". (loisista).kelpaa myös ihmisliha, varo niitä.
terkuin Leena

Larren Ääs kirjoitti...

heheh mä todellakin maistaisin kaikenmaailman ötököitä! just siistii ja oispahan kerrottavaa ihmisille!(mut ei niitä tarvii silti tuliaisiks tuoda:P) Ei täällä ees oo pakkasta ja luntaki vähemmän ku lähtöpäivänänne:D

Pitäkää hauskaa ja olkaa varovaisia!
T:Laura ja Sinttu (jonka mielestä kaikki ötökät on YÖK!!)