torstai 31. tammikuuta 2008

Chiang Mai

Ensinnakin suuret kiitokset kaikille kommentoijille, mukava kuulla kuulumisia suomestakin!

Taalla Pohjois-Thaimaan "paa"kaupungissa ollaan vietetty nyt 3 paivaa, eka paiva lahinna kaveltiin ympariinsa ja syotiin..yllari. Eilen lahdin sit Peak-nimisen firman kiipeilyreissulle Crazy Horse-nimiseen mestaan, joka oli 35 km kaupungista itaan. Kavi maiha, paivaksi oli luvattu sadetta, ja ryhmassa oli vain mina ja 37-v jenkki Scott(luulin max 30-v), joten saimme kiiveta just niin paljon kun paikat kesti! Ja ilma oli kui morssian! 8 reittia tuli paivan aikana kiivettya, helpoimmat 5a ja vaikeimmat 6a, ranskalaisella asteikolla. Oikein hyva paiva siis. En tosin viela liidannut, reilu kuukauden tauko vei vahan varmuutta...
Kavimme myos syomassa jossain maalais raflassa, ruoat tilattiin jo aamulla ennen kiipeilemaan menoa, ehka siksi koska lihat piti hommata jostain.....? Ruoka oli kuitenkin oikei maukasta, taytyy vaan sanoa ettei kiipeily 30 c lampotilassa oikein oo suomalaista varten!! Ainiin, samoilla paikoilla oli kiipeilemassa myos Kaisa ja Olli Turkkusesta, mukava oli tormata vahan kotimaisiinkin valilla.

Koitimme koko illan loytaa tuurelle pyyhetta, iltatorilta ja paikallisten markkinoilta, ainoat mitka loysimme oli apteekissa!!?! Mihin paikalliset kuivaavat itsensa? Ostimme myos hyttysmyrkkya Laosia varten.

Illalla sit loppui hyva meiniki.. Mina ja Tuure juostiin koko yo vuoron peraan vessassa, varsinainen tays tyhjennys.. ja koko seuraava paiva meni sangyn pohjalla, illalla vasta pystyi kaymaan kaupassa ostamassa vahan leipaa, juustoa ja banaaneja.. Nyt alkaa jo vahan elama voittaa. Ruoka tosin ei vielakaan meinaa maistua. Mutta kai se elama voittaa!

Viela ei oikein tiedeta, lahdetaanko jo huomenna jatkamaan Laosin rajaa kohti, vai jaadaanko tanne viela pariksi paivaksi, sunnuntaina olisi Flower festival, mika on aika iso juttu taalla.. Kiipeilemassakin ois viela kiva kayda!

5 kommenttia:

Heidi ja Panu kirjoitti...

Morjens,

Meidan matkamma on edennyt jo Laosin maaperalle... Keli tuntuu kylmalta Balin kuumuuden jalkeen...

Ollaan tassa Vientianessa ja mietitaan mihin suuntaan tasta lahdetaan ja mita taalla Laosissa tehdaan...

Liikahdetaan varmaan tassa muutaman paivan sisalla pohjoista kohden suuntana Vang Vieng ja Luang Prabang... Ois mukava koittaa tormata jossain vaiheessa..

Niin siita viisumista sen verran, etta se maksaa suomalaisille 35 USD:ta ja se on kuukauden voimassa.
Me ainakin saatin tanaan kentalta sellainen.

Palataan asiaan ja delhybellyn kokonaisvaltainen ja voimiaverottava syleily kuuluu turistin arkeen ,)

Panu ja Heidi

t.A.T.u. kirjoitti...

MoZ!

Kiva kuulla, että trippi lähteny hyvin käyntiin. ;)

Täällä nyt kauhea lumimyrsky :(

Oulu kuittaa...

Unknown kirjoitti...

moro reissarit! hyvin on siis matka mennyt. olisitte toki voineet mun kämpille tulla nukkumaan lentokentän sijaan. noh vatsatauditkin olette jo kokeneet, oli varmasti mukavaa =) tänne satoi eilen lunta jee. vois mennä laskemaan joku pv. mutta pitäkää kivaa ja älkää joutuko vankilaan siellä ;) -Beni

Marianne kirjoitti...

Tätä sun blogia lukiessa tulee nälkä!! Pääset maistelemaan kaikkea jännää siellä! No ne ötökät oisin kyllä jättänyt väliin (ei ihme että tuli ripuli! :D)

Me oltiin viikonloppuna Jyväskylässä Karitan valmistujaisbileissä ja mä ja Kalle mentiin mökille yöksi. Oli hauskaa kun tuli ihan mieletön lumimyrsky, luultiin että jäädään jumiin sinne mökille.

Pitäkää hauskaa ja yrittäkää nyt jatkossa vältellä vatsatauteja :) Kallelta terkkuja!

-Marianne

Marianne kirjoitti...

Ai niin, unohtui!
Minnan kaveri asuu Singaporessa, haluatko että pyydän sen yhteystiedot siltä varalta että tarvitsette siellä jotain apua/neuvoja/vinkkejä/majoitusta tms??? Se on asunut siellä useamman vuoden ja on kuulemma monesti sanonut että aina saa ottaa yhteyttä jos joku kaverinsedänserkunkaimankultakala on matkustamassa siellä suunnalla.

-Marianne