keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Luang Prabang - Vang Vien

Luang Prabangissa oltiin lopulta 4 yota, potkittiin paljon futista "stadionilla", mika oli vaan roskainen hiekka/nurmi alue, kappailtiin ympariinsa, pelattiin myos katufutispeli paikallisten poikien kanssa, autoja ja mopoja meni ohi, mutta ei se haitannut. Meilla oli myos Argentiinalaisvahvistus, ja pari paikallista oli oikeesti tosi hyvia! Penskat oli myos TODELLA innoissaan Tuuren skeitista, ja laski katua alas valilla seisten laudan paalla, valilla kolmestaan istuen! Valilla vahan tuli naarmujakin, mutta patkaakaan ei nayttanyt haittaavan..
Tassa vaiheessa ruoka alkaa taas maistumaan, ja varsinkin joka puolella myytavat hedelmakakut maistuu torkean hyvalle! Ainiin, joen rannassa myytiin paikallista riisipontikkaa, todella isossa pullossa, mika oli n. 1/4 taynna kaarmeita, skorpioneja, kovakuoriaisia, tuhatjalkaisia ym ym ym.. kyllahan me siita shotit ostettiin, ei mitaan suurta herkkua, mutta ei hirvean pahaakaan.. Tulipahan tuokin paikallinen erikoisuus testattua.

Viimeisena paivana kavimme katsomassa Kuang Si vesiputousta, mika oli aika paratiisimainen mesta. Kiipesimme putouksen paalle, mista naki todella hienosti kohdan, mista vesi alkaa valua alas.. Alastulo todella jyrkkia saviportaita pitkin olikin aika hullua, tulimme ilmeisesti ylos sita reittia mista normaalisti mennaan alas.. No, ketterasti paastiin ehjana alas. Alajuoksulla pari suvantoa oli ruopattu "uima-altaiksi", vesi oli turkoosin sinista, mutta aluksi vahan kylmaa. Keskimmaisella altaalla oli pieni liaani, mista voi hypata veteen, hyppasimme myos n. 3m putouksen paalta. Olipas kiva kayda vahan uimassa! Aika paljon oli muitakin turisteja, mutta ehdottomasti kaymisen arvoinen paikka!! Viela kun kamera olisi tarttunut mukaan hostellin sangylta..... Illalla ruoka maistui jo oikein hyvin!

Seuraavana aamuna jalleen kamat kasaan, aamupala ja pakkasimme rinkat ja ukot kahteen sivuvaunu-tuktukiin, mika on kylla ylivoimaisesti hulluin menopeli mita olen testannut. Kyyti bussiasemalle, ja liput seuraavaan bussiin. Koska emme taaskaan olleet kovin aikaisin liikkeella, vip bussit oli kaikki mennyt jo. Mutta seuraavana lahtisi halvin mahdollinen, jota tietysti paatettiin kokeilla! Bussi oli oikeastaan todella jees, penkit oli leveat ja pehmeat, eika maisemissa taaskaan ollut valittamista! No aina ei vaihteet meinannut menna paallle, ja lounastauolla moottoria vahan hitsailtiin, mutta mitas pienista! Yllattavan vahan turisteja, pari tosi mukavaa espanjalaista, ja muutama muu. Laosin busseissa on aina(?) mukana yksi aseistettu vartija armeijan puolesta, koska niita tieryostoja on ollut joskus tosi paljon. Kylla alkuun vahan ihmettelin, kun sallilla on vaan rynnakkokivaari selassa.. Matka meni siis hyvin, loppumatkasta tosin tie huononi jonnin verran, mutta 7,5 tunnin paasta oltiin perilla!

Jos Luang Prabangissa halvan honeen loytaminen oli tuskaa, taalla ylipaataan huoneen loytaminen oli mahdotonta! kavelimme piuenta kylaa ympari varmaan pari tuntia, ja ainut mita loysimme oli sana "full", ja monta matkailijaa joilla oli ihan sama ongelma.. Viikonloppuna oli joku paikallisten festivaali, ilmeisesti taman takia kaikki paikat oli taynna. Paasimme lopulta yoksi eraan ystavallisen guest housen aulaan, patjoille nukkumaan. Kelpasi mainiosti!

Seuraavana paivana loysimme huoneen, 90 000KIP, lammin suihku, oma vessa, monta hamahakkia ja yksi gekkokin kavi eilen moikkaamassa, ja syomassa vahan itikoita.
Taa on kylla aika ihme paikka, taalla on tosi paljon baareja missa tyypit vaan istuu ja katsoo frendeja ja simpsoneita.. Vaikka maisemat ymparilla on ihan alyttomat. Keli on taalla ollut yhta paivaa lukuunottamatta tosi sumeat, eika ole ollut kovin lamminta, nain jokea pitkin "tuubailu" on jaanyt kokeilematta. Kavin kiipeilemassa yks paiva, ja kivaa kylla oli! Tein elamani ekan on-sight liidin!

Taalta loytyy myos mukavia joenranta baareja, jossa tuolien sijasta on tyynyt tai riippumatot! Todella hyva liikeidea kotosuomeen, mukavaa oli katsella auringonlaskua ja litkia kookospirteloa hammockissa!

Taalla on mennyt muutama paiva tosi nopeasti, huomenna paatimme jatkaa matkaa Vientianeen, josta matka varmaan jatkuu edelleen hyvin pikaisesti. Toivottavasti viela etelassa tormaamme Panuun ja Heidiin, jotka saattavat kylla olla liian nopeita liikkeissaan meille :)

Tosi hauskoihin tyyppeihin taalla tormaa, ja muutama mailiosoite on jo kirjaan tarttunut.
Kiipeilemassa oli kanadalainen Gabriel, ja Bulgarialainen Oggie, joka on kova pyorittamaan tulipalloja, istuin tiistaina iltaa ukkojen kanssa. Niin ja tapasimme myos kolme suomalaista reissunaista, ja yhden miestoimittajan, joka kirjoittaa johonkin jyvaskylalaiseen lehteen(olisikohan ollut "asennetta"). Yllattavan paljon loppujen lopuksi tormannyt suomalaisiin matkan varrella.

Huomenna taas matka jatkuu, puhelin pimeana edelleen, mika ei toisaalta haittaa.. Saa nahda minkalaisella menopelilla sita lahdetaan talla kertaa, palataan taas joitain satoja kilometreja etelampana!

4 kommenttia:

Paula kirjoitti...

terve,

haha, mäkin haluun mun huoneeseen gekon vierailemaan, mut en hämähäkkejä!:)

Täällä ei oikein talvi meinaa tulla, välillä pakkasta -suurimmaksi osaksi plussaa ja välillä sataa vettä ja välillä lunta/räntää poikittain! Muuten kaikki jees, palaillaan taas!

-Paula

Larren Ääs kirjoitti...

Nää teiän kirjotukset tulee ihan oudosti ku tämäkin muka 13.2 lisätty mut eilen eli 14.päivä ei ainakaa ollu vielä mitään uutta... Tänään tääl on -8 ja tuulee eli ihan *piip* kylmä!:) Mut teijän matka kuulostaa ihan törkeen siistiltä! Tääl on ihan huonot säät ja kallista (sinne verrattuna) mä muutan jonnekin Thaimaan tai Laosin metikköön asumaan ei varmaa Tuureekaa haittais!:D

Unknown kirjoitti...

Käy tääl oikee kateeks ku jatkaa sen valimoshaissen seassa pyörimistä, haluu kans reissaa!
En aiokkaan kommentoida usein mut seuraan reissua miltei päivittäin.

Piä hauskaa munkin puolesta ja sitten kun palaat ni sitten kaljalle, edelliskerta olikin kesällä.

masi

Anonyymi kirjoitti...

moro!
on tullut käytyä lueskeltua teidän reissusta, hyvin on näköjään mennyt, toisin kuin suomen vetinen talvi.
tänne rintamalle ei kuulu kummempia. maanantaina tarkoitus purkittaa viimeisiä tulevan levyn biisejä.
pitäkään lippu korkealla reissussa!
töihin ei ole kiirettä:)

T:jaako