torstai 21. helmikuuta 2008

Pakse

Nyt on sit kolme mukavan rentoa paivaa Paksessa takana, tosi kiva paikka taakin, paranee vaan!
Taallakin majapaikan loytaminen oli vahan tyon takana.. Majoituimme lopulta vahan keskustan ulkopuolelle, kelpo huone 70000KIP, miinuksina kylma suihku, seka satunnaiset torakat, jotka tykkas tulla meidan huoneeseen. Kerran kun vedin kengan jalkaan, ihmettelin kun jokin pistaa varpaaseen... No torakkahan se siella!
Taalla vaalea iho ym on jo selvasti harvinaisempaa kuin aikaisemmin, aika usein pitaa huudella hellouta ja sabadiita pennuille, muutenkin huomaa ettei lankkareihin olla viela oikein totuttu. Tosin ravintoloista saa edelleen ruokaa ihan englanninkielella, eli kylla taalta turismiakiin loytyy. Onhan taa etelan "paakaupunki".

Ollaan jo jonkin verran otettu aurinkoa, jalleen kappailty ympariinsa, yks paiva syotiin jossain paikallisten suosimassa raflassa Korean BBQ, eli keskelle poytaa vasataan oma grilli/keitin, jossa sitten ihan itse keitellaan nuudelit ja kasvikset ja paistellaan lihat ym. ja sit on aika liuta erilaisia mausteita, milla voi herkutella. Tosi hyvaa, hauskaa ja halpaa, aina voi perussetin jalkeen tilailla jotain tiettyja ainesosia lisaa jos tuntuu silta. Pitaa tehda mokille tommonen grillipoyta! Hyvaa intialaista saa taalta myos, oon ehka jo vahan koukussa siihen!

Eilen aamupalan jalkeen kavimme vuokraamassa 100 kuutioiset skootterit, mika oli vahan jannittavaa koska elamani aikana oon ajanut skootterilla ehka melkein kilometrin, Tuurella sama homma, ja taalla liikenne on vahintaankin erilaista kun kotona.. Skootterissa oli nelja vaihdetta, muttei kytkinta, joten ajaminen oli TOSI helppoa ja hauskaa. Hotelli mista niita vuokrattiin oli lisaksi ihan keskustassa, paakadulla, joten eka kilometri pari oli pienta kaasukahvan puristelua, mutta kylla se sit siita.. Kun vaan tajusi unohtaa kaikki saannot, koitti pysya muiden mukana ja toottasi aina kun tarvi tilaa, kaikki meni hyvin! Lahdimme huristelemaan itaa kohti, vajaa 40 kilsan paassa olisi pari vesiputousta, mitka haluttiin nahda, ensin Tad Fane, jonka naki ja kuuli vain vastarannalta. Polku parhaalle katselupaikalle, ainut mista naki alas asti, oli aika hullun jyrkka.. Loppupatkaa ei enaa pystynyt kavelemaan, piti ottaa puista ja liaaneista tukea ja "kiiveta" alas, ylostulo meni nelivedolla. Mutta tosi korkea ja hieno putous, varmaan sadekauden lopussa viela paljon hienompi! Mutta sen verran vaikea oli paasta hyville paikoille, etten ehka ihan kaikille suosittele. Tad Gniang, joka oli viela pari kilsaa pidemmalla oli myos tosi hieno. Ihan parkkipaikan vieressa oli paaputous, ja jokea pitkin paasi polkuja ylajuoksulle, missa oli pikku koskia. Vahan eksyttiin, siis perus turistireitilta, mutta tulipahan trekkailut kaupan paalle. Mut tuolla liikkuminen oli (tai olisi ollut, jos oltais pysytty reitilla) paljon helpompaa kuin edellisessa, ja oli se viela hienompi.. 4 lehmaa myos seuraili meita jonkin matkaa, aina kun pysahdyttiin, nekin pysahtyi, ja kun jatkettiin matkaa, nekin jatkoi.. Hauskaa oli, paluumatkalla paristeltiin auringonlaskua kohti, ja loppumatka pilkkopimeessa, joka toi oman hauskan lisansa ajeluun, tien vieressa hengailevien lehmalaumojen ja tieta ylittavien sikojen kanssa.

Tanaan olisi tarkoitus lahtea Dom Duang-saarelle, n. 40km etelaan, saarella on pari guesthousea, ja paikallinen kyla, jossa esim peseytyminen hoidetaan suoraan joessa.. Eli aika alkeellista mestaa, ja ihan tervetullutta. Vahan pumpulissa ollaan kuitenkin asuttu tahan asti.

Niin joo, varattiin vajaa 40e lennot Phnom Phenista Kuala Lumpuriin, 21.3. Nain Laosin jalkeen, missa vietamme taydet 30pv meilla on reilu 2vkoa aikaa Kambodzassa, ja sit suuntaamme Sumatralle! Siella tais vahan tarahdella tassa joku paiva?

Tanaan muuten tulee kuukausi tayteen reissussa!!! Aika hyvin on mennyt, kieltamatta..
Etelasta pain ei ehkapa enaa nettia loydy, joten Kambodzan maaperalta palaillaan. Tassa oon muuten just nettikahvilassa Espoolaisen Mikon vieressa..

Terveisia kaikille kaikilta, meille meno maistuu! Paikat on vaihtunut tosi tiuhaan, mutta ei oo toistaiseks haitannut. Kylla sita viela kerkeaa olla ihan vaan paikallaankin.. Kohta lahtee bussi, pitaa menna, palataan!!

2 kommenttia:

Matta kirjoitti...

Savadikaa!
Mekin olemme kotiutuneet Thaimaasta. Olipa hyvä reissu. Kylla se Phuket on vaan hieno paikka. Käytiin 3 paivaa Simalan -safarilla sukelluksella, 1 paiva Phi Phi:lla snorklaamassa (on muuten varmaan kaikkien kiipeilijoiden unelmapaikka)ja viela tietenkin svanmerenkalastuksella. Sen jalkeen mentiin aitoon THAIMAALAISEEN saunaan. Veimme omat tonnikalat mukana ja silla aikaa kun saunoimme, emanta teki niista herkullisen keiton 10:lle ihmiselle. Lisukkeineen kaikkineen maksoi vajaat 2 euroa/hlo. Muitakin erilaisia saunoja tuli kokeiltua. Saat sitten lukea syyskuun Matkaopa -lehdesta. Paljon tuli uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Pari vikaa paivaa oltiin kovassa flunssassa, joka vasta nyt alkaa helpottamaan. Jos menette reissullane Phuketiin, laita ihmeessa mulle sahkopostia, voin antaa hyvia vinkkeja! Olkaa terveita ja onnellisia ja ennen kaikkea: Nauttikkaa joka hetkesta!

Larren Ääs kirjoitti...

APUA eilen oli sumatralla ollu tsunamivaroitus ku siel oli ollu joku 7.?(en muista) maanjäristys!:S Treenatkaa uimista sitä taitoo voitte kohta tarvita...:/